Masaže


Naglica sodobnega življenja, vse več sedenja in povečana umska dejavnost povzročajo celotnemu telesu velik stres. Masaža telesa vključuje tekoče povezane nize pomirjevalnih in spodbujevalnih gibov, ki prinašajo občutek skladja. Z masažo večjih površin lahko učinkoviteje razbremenimo telesne sisteme.
 

Masažo lahko uporabimo tudi za lajšanje določenih težav in stresa, z njo pa povečujemo tudi raven telesne energije. Masaža vpliva na vse telesne sisteme, izboljšuje njihovo splošno delovanje, pa tudi lajša določene težave. Z masažo vplivamo na krvni obtok, stimuliramo cirkulacijo krvi in s tem dotok hranljivih snovi, vode in kisika k celicam.

Uporabljajo se tehnike gnetenja in gladenja. Z masažo vnašamo v kožo tudi različne aktivne substance v obliki krem ali olj, zato pred masažo naredimo piling kože, tako da odstranimo odmrle celice in omogočimo boljšo resorbcijo snovi. Sprostilna masaža sprošča napete mišice in živce, umirja srčni utrip, ter ureja krvni tlak in dihanje.

Pogosto se dogaja, da ljudje med masažo zaspijo. Tak spanec je zelo zdrav in masaža učinkuje večkrat še bolje kot v budnem stanju.

Sproščeno telo je pripravljeno na vse izzive.

 

Klasična masaža telesa

Masaža telesa je blagodejna za kožo, hkrati pa vpliva tudi na notranje organe. Klasično masažo izvajamo z olji. Najboljša olja so rastlinska, z dodanimi eteričnimi olji. Masaža je tako bolj prijetna, saj lahko obenem sprošča in poživlja. Klasična masaža z olji izredno neguje kožo. Občuti se mehkejši dotik, koža je bolj voljna in lažje sprejema aktivne snovi.

S Klasično masažo se telo popolnoma sprosti, kar pripomore k temu, da pozabimo na vsakdanji stres. Odpravi depresijo in tesnobo in prav zaradi tega je Klasična masaža zelo cenjena. Masaža je tudi zelo koristna, saj masirancu daje občutek varnosti, zaradi česar se umsko lahko popolnoma sprosti.

Redna masaža je koristna tudi za povečanje odpornosti. Saj masaža poživi krvni obtok, izboljša preskrbo hranljivih snovi, s tem pa lajša vrsto težav, vključno z glavoboli in prebavnimi motnjami. Klasična masaža sprošča tudi mišično napetost, vrača telesu gibljivost, ker obnovi elastičnost in voljnost telesnih tkiv. Telesna dejavnost pri masaži deluje tudi neposredno na limfni sistem, saj telesu pomaga izločati mlečno kislino in druge kemične odpadke, ki povzročajo bolečino in nelagodje v sklepih in mišicah.

 

Vaše telo je največji zaklad - negujte in varujte ga.

Pri klasični masaži se sproščajo blokade, ki ovirajo pretok energije in življenske sile po vsem telesu. To so prijemi, ki so močnejši in prodornejši in se izvajajo s prsti in členki. Pri tem se čuti kratkotrajna bolečina,a ko naretost popusti je tkivo sproščeno in čuti se oljajšanje. Pristop Klasične masaže se pri nas vedno izvaja tako, da se osredotočimo neposredno na fiziologijo telesa, kot na sproščanje čustvene napetosti in na zaznavni obdelavi energetske ravni v telesu.


Ročna limfna drenaža

Rahla, črpanju podobna oblika masaže, spodbudi limfni sistem. Tako se pospeši izločanje odpadnih snovi. Izvaja se kot terapija proti celulitu, pri oteklih nogah, pri aknah, po operativnih posegih… Ima zelo sprostilen učinek.


Protibolečinska masaža na specialnem stolu

Ročna, močnejša in točkovno natančna obdelava mehkih tkiv, kot so mišice, vezno tkivo, kite, vezi, fascije za odpravljanje bolečin v hrbtenici. Pomaga odpraviti morebitne kalcinacije, vozle, zatrdline.

Z masažo in pritiskom na mišice in njihova narastišča se celotna hrbtenica ogreje, raztegne, mišice se sprostijo in postanejo ponovno prožne. Poveča se gibljivost po celi dolžini hrbtenice in rezultati so lahko hitro vidni.

Cenik    Naročite se

 

 

 

Kontakt

Rihtar d.o.o

Savne in kozmetične storitve Svarog

Partizanska cesta 20

1380 Cerknica

andi.podobnik@gmail.com

+386 (0)31 549 385

+386 (0)40 210 427www.vilasvarog.com

www.andifitsvarog.com

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.